Een nieuwe periode

Hier is ‘ie dan, de nieuwe website waarmee ik nog veel meer nieuwe websites wil gaan maken. Dit wordt mijn nerd-life uitlaatklep. Het begin van een mooi avontuur in de digitale wereld. Sinds ik geboren ben is technologie aanwezig, het begon bij Mortal kombat, Final Fantasy, Zelda, Super Mario, Mario kart en Mario Party. Wij waren de eerste en volgens mij ook de enige van onze vriendengroep met Mario Party voor de Nintendo 64 toen der tijd, oftewel, buurthuis bij ons jongens!

Ik hield van gamen, Pokémon helemaal uitgespeeld, rare candy for the win héhé. Zelda meerdere keren gered van Ganondorf. Bowser tig keren rondgeslingerd. Op een gegeven moment maakte ik de overstap van consoles als de Nintendo 64, Playstation en Gameboy naar de PC. Een hele nieuwe wereld ging open. Gratis spellen downloaden op het internet? Wtf, really? Damn, awesome!

De eerste PC games waren Runescape en RPG’s, dat werden vervolgens Blizzard games zoals Diablo, Warcraft en Starcraft. Vervolgens was ik erg verslaafd aan Counter-strike 1.6. Een legendarische first-person shooter game, de wat oudere broer van Call of Duty.

Het werd zo intens dat ik allerlei instellingen ging tweaken. Hoe kan ik mijn PC-performance verbeteren zodat ik net die ene seconde sneller ben met schieten. Ik kocht een Sennheizer headset van 100 euro of meer en een Razer muis van ook iets te duur om nog beter te worden in het spel. Ik kende alle codes en trucjes om m’n performance beter krijgen. Ook ging ik kloten met de clconfig.cfg file.

Het werd meer dan een game, het werd een obsessie en een deel van mijn leven. In de game kon je spelers wallbangen (oftewel door de muur doodschieten), als je een goede headset had kon je precies horen waar een persoon liep door te luisteren naar de voetstappen. Het werd zo erg dat ik dus in het echt iemand zag, die liep zo net van links achter een muur en ik ging dan gokken waar die zat en wanneer hij van de rechter kant weer te voor schijn zou moeten komen. Jep shit went to far! Ik ging alle werelden uit het hoofd leren, weten waar je door de muur kon schieten, tactieken bespreken, allerlei termen en benamingen voor plekken leren en plezier hebben met vrienden online. Online is er een andere wereld, ik besef echter dat het meer is dan dat.. online is namelijk een andere wereld plus de hele wereld. Je kunt echt iedereen bereiken via het internet. Facebook is het levende bewijs.

In groep 8 van de basisschool werd ik gevraagd voor een klasgenoot om een HTML/CSS Site te maken. Halverwege ben ik gestopt, want ik was natuurlijk te druk met gamen, wat boeide mij die site. Heel lang heb ik het maar laten liggen, het was toch niet belangrijker dan Counter-strike. Vervolgens ging ik mijn naam intypen op google “Akash Soedamah” en ik vond de site terug. Neee! diepe schaamte. Die is gelukkig nu gelukkig wel offline. Na een tijdje polities en terroristen afmaken in een spelletje besef je dat Counter-strike het toch niet helemaal is. Ik ben erg veel op zoek gegaan naar wat ik wil. Ik wil iets out-of-the-box doen. Iets groots, iets opmerkelijks, iets geniaals.

Ik heb 3 jaar bootcamp (sport) trainingen gegeven en was zelf ook erg intens met trainen. Tijdens de bootcamp was het voornamelijk mensen afbeulen, entertainen en ook wel zo belangrijk; hen helpen met het behalen van hun gezondheidsidealen. Een hernia is hetgeen geweest dat mij heeft doen stoppen. Veel nadenken, reflecteren en platliggen. Wat wil je nou echt? Wat vind je leuk? Wat is je droombaan? Waar wil je mee bezig zijn in je leven? Het antwoord was duidelijk: Je bent altijd bezig geweest met de PC, het moet sowieso iets zijn met PC’s (online). Programmeren it is.

In september 2018 start ik met mijn opleiding Software Development en daarnaast begin ik ook met stand-up comedy. Het tweede is voor on the side, mocht het wat worden.. SUPER TOF! Zo niet.. Oh well…

Software development is een mooie stap lijkt mij, het is erg interessant, je kunt er veel kanten mee op, het is een erg dynamische wereld, de vraag op de arbeidsmarkt is groot, je kunt er levens positief mee veranderen en met een mooi plan kun je een betere wereld creëren.

Veggiecoder is de eerste stap om dit te bereiken. Ik heb de naam verzonnen omdat ik een vegan ben die code. We gaan het niet moeilijker maken dan het is hé! De challenges zoek ik wel tijdens het programmeren. Anyhow, Al mijn online projecten zullen terug te vinden zijn via de portfolio pagina. Wat jullie in de toekomst kunnen verwachten op zijn mijn challenges, inzichten, ideeën en creativiteit op het gebied van IT!

Stay healthy, keep coding and enjoy your veggies.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •