Een onvergetelijke nacht

Sidenote: deze post heb ik niet gedeeld op mijn social media. lol.

Een immense pijn straalt door mijn lichaam, spanning, krampen en niks wat ik eraan kan doen. Wat als ik flauwval? Ga ik dit overleven? Wat moet ik doen? Wat kan ik doen? Dat waren de vragen die door mijn hoofd dwarrelden…

Als kind hielden we altijd van snoep, alles wat suiker bevatte… Dat wilde je hebben. Een mars of MilkyWay chocola maar ook vettige burgers van de Mc Donalds waren meer dan welkom.

Ik vind het dan ook heel erg dat de meeste marketingstrategie√ęn van merken van ongezonde voeding is gericht op het be√Įnvloeden van kinderen, daar waar het allemaal begint. We groeien op met de verkeerde voeding en als we op een gegeven moment niet de juiste bewuste keuze maken en dit aanhouden, dan zal dat ertoe leiden dat we erg ziek worden.

Dat we al vanaf jongs af aan worden gemanipuleerd en volgepropt met ongezonde gedachtes en voeding is absurd. Waarom moeten we verkeerde voeding eten? En waarom gaan we pas verder nadenken over de aanleiding en consequenties als de schade al is aangericht en de ziektes al zichtbaar zijn?

Wees gezond en zorg voor jezelf, dat is wat sommige kinderen van hun ouders meekrijgen. Velen worden wat opstandiger tijdens de pubertijd en gaan grenzen opzoeken. De verbinding is er niet en sommige ouders hebben geen invloed meer op het kind.

We zijn anders dan onze ouders, we zijn onszelf, een puber krijgt eigen interesses. We hebben een eigen identiteit en willen graag bij een groep horen en om dit te bereiken gaan we dus bepaalde dingen doen. Bepaalde kleren dragen, een bepaalde levensstijl leiden en waarschijnlijk vanaf 18 jaar (als het niet eerder is) aan de alcohol of drugs. Waarom beginnen we aan drugs en alcohol?

Zelf ben ik mijn hele leven iemand geweest die zich binnen veel groepen kon manoeuvreren. Ik weet hoe het er in de verschillende groepen aan toe gaat. Ik ken de buitenlandse cultuur (ik ben buitenlands), de Nederlandse cultuur (ik ben Nederlands opgevoed), de gangsters (Ik ging met iedereen om en dus ook met de verkeerde personen), de nerd groepen (ik heb vroeger een computerverslaving gehad) en de alternatieve groepen (ik voelde mij zelf ook een buitenbeentje en bewandel zo ook mijn eigen pad).

In al deze groepen heb ik vele ‚Äúvrienden‚ÄĚ gehad. Al gauw merkte ik dat iedereen ergens bij wilde horen, het is iets psychologisch en misschien ook wel biologisch, je wilt horen bij een groep waar je het meest op lijkt of waar je op wilt lijken.

Als puber ga je jezelf ontdekken. Je kiest voor de dingen die je interessant lijken en je gaat dat maar gewoon doen. Het helpt om voorbeeldfiguren te hebben die laten zien wat het juiste is om te doen. Zij die de dingen doen die je echt vooruithelpen in het leven. Mensen met een gezonde levensstijl, positieve relaties, goede gewoontes en een positieve aura. Zonder mijn ouders, broer en zus had ik bijvoorbeeld misschien niet ingezien dat het doelloos rondhangen met al die diverse groepen mij “nergens” zou brengen.

Alhoewel zij mij dit niet persoonlijk hebben geleerd, neem ik dit wel allemaal mee door observatie en reflectie. Mijn transitie naar volwassenheid en interesse voor gezondheid heeft ervoor gezorgd dat ik beter ben gaan eten. Ik maak bewustere keuzes en inspireer anderen gezonder te leven door het goede voorbeeld te geven. Mijn moeder viel soms terug op het vlees eten maar doordat ik het door heb gezet, daardoor is zij nu ook veganistisch geworden. Inmiddels zijn mijn zus en zusje dit ook.

Mijn broer eet minder vlees en mijn vader is van al zijn slechte eetgewoonten af waardoor hij is genezen van diabetes type 2. Artsen beweren dat het onmogelijk is om hiervan te genezen. Mijn vader heeft hier het tegendeel bewezen. Hij eet nog wel (minder) vlees maar dat is zijn keus en die respecteer ik.

Het is bij velen bekend dat elke dag bewegen en gezonde voeding eten het juiste is om te doen. Waarom doet niet iedereen het dan?

  • Het slechte voedsel kan niet goed voor je zijn, maar het proeft zo goed…
  • De suiker is verslavend waardoor je terug valt op het slechte voedingspatroon…
  • De producten zijn goedkoper waardoor je het eerder koopt…
  • Je omgeving eet het en dus is het normaal om het ook te doen…

Ik vind het heel erg, meer mensen zouden goed op hun voedingspatroon moeten letten, maar… ik zou dit nooit schrijven als ik zelf niet de problemen van een slechte voeding had ervaren. Vroeger was ik verslaafd aan videogames zoals ik schreef in mijn eerste blog: een nieuwe periode. Tijdens al die game-uren op m’n luie reet, at ik ook best ongezond. Dat was te merken aan mijn overgewicht en aan mijn slechte gezondheid. Mijn stoelgang was dan ook vaak niet zo best. Ik zat uren op het toilet.. Achteraf gezien kon ik net zo goed m’n laptop meenemen naar de toilet voor wat extra game-uren.

Pas op latere leeftijd, nu ik veel gezonder ben, zie ik in dat ik toen totaal niet gezond was. Echter ging ik tijdens Pasen 2018 helaas weer de mist in. Ik had weer een slecht voedingspatroon voor een aantal dagen. Ik at bijvoorbeeld paaseitjes, pizzas, (vegan)burgers en meer… het laatste wat ik at voor ik naar bed ging en last kreeg van m’n lichaam was een (vegan) Ben & Jerry’s.

De Ben & Jerry die mij een heftige levensles heeft geleerd (mijn aandenken).

Ik ging rond 10 uur in de avond naar bed en ik werd om 1 uur in de nacht wakker.. oooooh, wat had ik ineens een pijn, ik ging naar de toilet en dacht: “Jup alles moet er even uit”, maar het lukte niet… De spanning en pijn werden heviger. Ik begon te puffen en sneller te ademen, shit, wat kan ik doen? De pijn was heel heftig, zo een pijn wil ik nooit meer ervaren dacht ik. Ik liep naar de woonkamer en zette snel de waterkoker aan, heet water zou de stoelgang misschien kunnen bevorderen. Ik begon de “child’s pose” te doen en oefeningen uit te voeren die mijn buik wijder maakte. Ik kreunde en maakte zeurderige en pijnlijke geluiden. Wat heb ik mijzelf aangedaan…

Mijn vriendin, inimddels ex, riep vanuit de slaapkamer: “Akash wat doe je?” waarop ik antwoorde: “Ik heb pijn”. Echter had ik niet pijn… ik had HEEL VEEL pijn!

Het hete water was klaar… de pijn was er nog. Ik stond op om¬†snel het water op te drinken. Op dat moment had de pijn zijn piek bereikt, ik viel bijna flauw… SHIT… WAT NU? Op het moment dat ik bijna flauwviel begon ik snel op mijn rug te liggen. Ik paste technieken toe waardoor ik mijn ademhaling kalmeerde. Ik maakte mijzelf zo groot mogelijk en ademde zo diep en rustig mogelijk in en langzaam weer uit (ademhalingstechnieken). Na een paar minuten werd de spanning en pijn in mijn buik minder. Ik dacht… als ik weer naar het toilet zou gaan, dan zou het toch niet lukken, shit…

Ik weet toevallig dat ze in het Oosten, waar geen toiletten zijn, op de meest natuurlijke manier hun behoefte doen, namelijk hurkend. Ik pakte keukenrol papieren en legde die op de vloer.. Yes, I did shit in the living room that day. Het lukte en vervolgens kon ik ook weer naar de toilet. Pfff! Wat een hel.

Het was inmiddels 4 uurtjes later en ik kon met minder pijn naar bed. Van 4:00 tot 7:00 heb ik uiteindelijk geslapen die nacht. Toen ik wakker werd was de pijn er nog, ik heb mijn afspraken maar afgezegd. Ik zou roti eten in de middag maar dat leek me niet zo een slim plan.

De aankomende dagen was het voor mij veel soep en andere gezonde dingen eten maar vooral drinken. Ik voelde mij 2 of 3 dagen nog erg zwak. Mijn lesje had ik wel geleerd… Eten is er om je te voeden en te laten leven, hoe verleidelijk het slechte eten ook is.

Tegenwoordig zit ik veel achter mijn laptop om te leren programmeren. Om gezond te blijven fiets ik daarom gemiddeld twee uur per dag en ga ik vier keer in de week naar de sportschool.

Vanwege mijn slechte ervaring en de bewustere keuzes die ik nu maak. Geef ik deze boodschap graag mee aan je…

Zorg goed voor jezelf want zonder je gezondheid word je afhankelijk en beperkt. Hoe jong je ook bent, zet je gezondheid in je top prioriteitenlijstje want zonder je gezondheid kun je letterlijk niks… en dat zou zonde zijn.

Keep eating your veggies & stay strong!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •